Infosessies preventieve & remediërende software

Je kan heel wat digitale educatieve tools preventief en remediërend inzetten bij het voorkomen en behandelen van leesproblemen. De firma Lexima organiseert op regelmatige basis gratis inspiratiesessies voor professionelen. Daarnaast bespreken de consulenten ook het belang van een integrale aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie. 

Kennismakingssessies per tool

Heb je interesse in één specifieke tool? Dan is een korte kennismakingssessie (gratis webinar on demand) iets voor jou. Aan de hand van een demo met praktische voorbeelden krijg je snel zicht op de mogelijkheden en functionaliteiten van het programma van je keuze. Je bekijkt deze webinar wanneer je wilt. Zit je daarna toch nog met vragen? Klik dan hier om de Sensotec consulenten te contacteren.

Dé boekenmeester 2020

Een tof initiatief van GroKi (Groep Kinderboekenuitgevers),GAU (Groep Algemene Uitgevers),CANON Cultuurcel, Boek.be en Klasse.  Uit 86 aanmeldingen werd leerkracht Rien Deleu, die in het 3de leerjaar op VBS De Revinze in Torhout voor de klas staat, als Beste Boekenmeester 2020 verkozen. Met een prijzenpot van wel 100 boeken zal hij zijn leerlingen meer dan ooit "leeskriebels" kunnen bezorgen! Bekijk hier ook het filmpje van Focus/WTV: de overhandiging van de boeken aan meester Rien.
Bron: boek.be

Nascholingen op aanvraag

Begeleid jij (professioneel) vaak kinderen met verschillende lees- of leerproblemen? Dan is extra informatie en een steuntje in de rug altijd handig.   
De Lexima consulenten werken in overleg een opleiding op maat van jouw organisatie uit. Contacteer ze vrijblijvend voor meer info.