Boekies

Het digitale leesbevorderingsplatform voor school- en thuisgebruik, met meer dan 2000 boeken, voor- en nabeschouwingen en interactieve leesondersteuning (verschillende lettertypes, woorduitleg, leesliniaal, voorleesfunctie).

Ruim en zeer gevarieerd boekenaanbod (lees-en prentenboeken, informatieve en anderstalige boeken, strips, plusboeken, enz.).
• Voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar, van zwakke tot sterke lezers.
Stimuleert en geeft inzicht in de leesinteresses en leesvorderingen.
Snel en eenvoudig toegankelijk, want web-based.


Bouw!

Computergestuurd interventieprogramma voor 5- tot 8-jarigen om leesproblemen te voorkomen.

Wordt ingezet vanaf de 3de kleuterklas. De gerichte ondersteuning door de tutor (begeleider: mama, papa, vrijwilliger, oudere broer / zus of medeleerling) werkt motiverend en is praktisch goed uitvoerbaar, zowel op school als thuis.

Bouw! bestaat uit 13 hoofdstukken en meer dan 500 online lessen, een instaptoets, deeltoetsen en eindtoets, 6 verschillende lestypen waarvan 3 gericht op verwerven en 3 op spelenderwijs inoefenen. Kinderen gaan graag en enthousiast aan de slag met Bouw!

Bewezen effectief in 2 onafhankelijke studies. Lees er hier alles over. 

Succesvol toegepast in meer dan 5.000 Nederlandse scholen, bij meer dan 70.000 leerlingen.
Aanvullend op de school-leesmethode.
• Kan ook remediërend ingezet worden bij iets oudere kinderen, eventueel als aanvulling op andere zorg.

Lezergame

Educatieve leesgame voor 6- tot 8-jarigen. De game geeft beginnende, anderstalige maar ook vastgelopen lezertjes op een speelse en zelfstandige manier extra leestraining.

Lezergame kan bij alle kinderen ingezet worden als verrijking, maar ook als extra oefening of remediëring zowel in de klas, thuis als in therapie.

• Een geheel van leesblaadjes en -boekjes & games opgebouwd rond de figuurtjes Run, Bit en Zip. Je kunt de games, oefenmappen en leesboeken los van elkaar gebruiken, maar de verschillende onderdelen versterken elkaar als je ze combineert.
• Met prachtig geïllustreerde oefeningen en avontuurlijke verhalen die kinderen echt aanspreken.
• Uitgewerkt in 3 trajecten (1 - letters, 2 - eenlettergrepige woorden,
3 - meerlettergrepige woorden)
.
• Educatief concept van Martine Ceyssens, logopediste, lector aan de UCLL en auteur van o.a. “Mijn kind heeft dyslexie”. En meer ...

Lezen, dat is een vaardigheid die je echt bij alles nodig hebt. Niet alleen bij het vak Nederlands, maar ook bij alle andere vakken op school moeten opdrachten, vragen, tekstkaders, ... gelezen worden. Idem wat betreft de honderden mails die je bij een bureaujob dagelijks te verwerken krijgt. Bij aanhoudende leesproblemen verliest de lezer veel tijd en energie bij het lezen. Voor deze mensen is compenserende software, die helpt bij lezen (voorleessoftware), maar ook bij schrijven en leren, een waardevol hulpmiddel. Net zoals een bijziend persoon een bril gebruikt, compenseert deze tool hun lees-, schrijf- of leerprobleem zodat ook zij de kans krijgen zich 100% te ontplooien.

Alinea Suite (8+):  Zeer gebruiksvriendelijke compenserende software die helpt bij lezen, schrijven en leren op alle platformen: desktop, laptop, Chromebook, mobile, online | iOS, Android, Win & MAC. 

Kurzweil 3000 (8+): Meest complete  compenserende software met 13 talen en  unieke studietools. Voor alle platformen.  Werkt op basis van het KES-formaat.

 

Leesproblemen gaan meestal hand in hand met schrijf- of spellingproblemen. Vaak raakt, met aangehouden inspanning, de leesvaardigheid op een aanvaardbaar niveau, maar blijven de spellingproblemen het kind parten spelen. Of zorgen nieuw aan te leren talen in het middelbaar voor extra uitdagingen. Ontdek de remediërende spellingtool BLOON:


BLOON SPELLING (6-12+): Methode-onafhankelijk oefenprogramma voor spelling dat gebruik maakt van bestaande of eigen woordenlijsten. Ideaal om de spellingmethode die in de klas gebruikt wordt extra mee in te oefenen. Ook geschikt om vreemde talen in te oefenen.